Karen-Marie Wedel-Lander

Tekster

Thalie Dror siger:
Jeg synes jo Karen-Marie skriver nogle fantastiske tekster, og i min verden er hun “by far” den nemmeste jeg nogen sinde har arbejdet med tekst mæssigt. Super professionel og afleverer teksterne meget hurtigt. Yderligere har hun været en gave for sådan en som mig, som tænker meget i melodier men ikke nødvendigvis tekst. Jeg har en ide om hvad jeg gerne vil skrive om og hvad det skal handle om, og det formår hun at færdiggøre uden at blande egne fortællinger ind. Så på en måde får jeg skrevet en tekst, som jeg selv tænker og føler, men ikke selv har formået at skrive. Det er for mig top professionelt!!! ”

Sange tekster til pop/rock/folk

Jeg er en erfaren sang tekster forfatter – har skrevet tekster sammen med/til forskellige pop/rock musikere og singer/songwriters.
 .
Nogle gange er samarbejdet begyndt med en af mine tekster/digte. Andre gange er grundlaget en tekst bestilling fra en komponist til en hel eller halvfærdig melodi evt. med tema eller omkvæd/enkelte færdige linjer.
 .
Sangene bliver spillet både herhjemme og i udlandet på diverse festivaler og spillesteder. F.eks. En Uropførelse af sangen Mirror, som har melodi af DARA på en Indi-music Festival i Frankfurt i 2014.
 …
Min tekst til Mirror er inspireret af de stærke indiske kvinder Stop Acid attacks: Læs teksten Mirror her
 .
Jeg skriver både på dansk og engelsk. Og er selvfølgelig Koda medlem.
 .
En af mine tidligere samarbejdspartnere er Thalie Dror (singer / songwriter). Vi skrev sammen gennem en årrække og vores sange blev opført både på Langelands Festivalen og på spillesteder både i Dk og i USA.
 .
Her på denne Plush Swallow udgivelse er 2 af vores sange ”Hear me call” og ”Don’t give a damn” http://www.cdbaby.com/cd/plushswallow

Lejlighedssange

Det er muligt at bestille en lejlighedssang hos mig.
Det kræver naturligvis en samtale om, den der skal fejres – ikke mindst så jeg kan sjusse mig ind på modtagerens sans for humor.. Det er jo vigtigt, det bliver en god og sjov oplevelse, og at modtageren ikke føler sig stødt eller gået for nær.
Se eksempel her: Troels fylder 40

Salme tekster

Denne salmetekst er inspireret af et kursus, jeg var på i 2014.
En af underviserne, en præst fra Kirkens Korshær, som arbejdede med ”dem, de andre ikke vil lege med”: indsatte, narkomaner, psykisk syge osv.. Hans motto er ”Alle har brug for et helle”. At blive mødt ligeværdigt og ikke at skulle lave sig om for at have ret til at blive set som et medmenneske. Det er det, kirken kan, når den er bedst.
Mødet med denne præst rørte mig dybt. Han kan noget, jeg selv finder meget svært, og som jeg beundrer. Det er jo altid godt at have noget at stræbe efter og øve sig op.
Link til salmen:  Alle har brug for et Helle

Andre tekster

Ud over sange skriver jeg også andre tekster f.eks. noveller, poesi og faglige oplæg f.eks. i forbindelse med oplæg i institutioner.
Jeg gør mig også i oversættelser/gendigtninger af engelske sange f.eks. til forestillingsbrug.
Jeg laver gerne et krea/skrive gruppe forløb med jer, hvis I samler en gruppe.
Her 2 meget forskellige tekster: